Ezt kaptam kollagén témában, olvassátok 🧐
“Először is: nagyon köszönöm az ötletet. Nagyon hálás vagyok Neked, hogy amikor én már rég feladom, hogy ez az állapot se lesz jobb, te nyitva tartod a szemed, figyelsz és ellátsz tanácsokkal. Tényleg köszönöm. 🙏 Mikor mondtad, hogy próbáljuk ki a hosszan főzött húslevest, nem is mertem gondolni, hogy ennyire hatásos lesz. Nekem két hét kellett a változáshoz, de a második héten napról napra jobb volt. Első és legszembetűnőbb eredmény az állandó térd-, váll-, csuklófájdalom megszűnése volt. Ezzel együtt napról napra jobb lett az ízületi mobilitásom, ez a csuklómon a leginkább észrevehető: már talajon is tudok fekvőzni. (Ez az elmúlt több, mint fél évben legfeljebb a falnál mehetett.) De jó érzés, hogy már nem ropog, pattog minden porcikám bemelegítésnél vagy nyújtásnál. Ami a leves elkészítését illeti, én még 16 órán keresztül nem tudtam főzni, 12-14 órát viszont mindig.
Ez egy nap a hétvégéből, ami időre igen, sok, de energiabefektetés szempontjából viszont szinte semmi, mert csak figyelni kell, ellenőrizni, néha megkavarni, az elején a tisztogatni. A magam részéről én nem bonyolítom túl a dolgot, egyszerűen felrakom a csontot és a húsit főni. Ezt szoktam variálni, mert van, hogy sertés, van, hogy marha csontból készítem, mikor mit ajánlanak (vagy van). A húst is váltogatom: vagy csirke, vagy marha.
Abból a szempontból is nagyon jó, hogy napi egy étkezésem biztos fixen a leves, tehát szombaton nagyjából 4 napra előre megfőzök egy étkezésre. Unalmas sem lesz, mert a végén több adagra szedem őket, és picit variálok a fűszerekkel. Pl. van, amit pici csípős paprikával pikánsabbá teszek. Én mindenesetre mindenkinek merem ajánlani, annak is, akinek már fáj valamije, és annak is, aki szeretné megelőzni az ízületi bántalmak kialakulását.
Egyszerű, anyagilag sem megterhelő és sokkal természetesebb gyógyulási, javulási lehetőséget kínál, mint a gyógyszerek. ☺”