Eltérő egyéni táplálkozási igények

Ha tetszik, oszd meg másokkal is:

Facebook
X
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Threads
Skype

Az Egyesült Államok szövetségi étrend irányelve évek óta az amerikaiak számára követendő táplálkozási terv kidolgozására törekszik, azonban a legújabb kutatások szerint ennek egységesítése lehetetlen. Különböző emberek, még az ikrek is (akik majdnem ugyanazzal a DNS-sel rendelkeznek) eltérően reagálnak ugyanazokra az élelmiszerekre. (érdekes, mert hétvégén írtam erről és tegnap jelent meg a cikk) A tanulmány eredményeit most mutatták be az American Society of Nutrition konferencián, és még nem tették közzé egy szakmai folyóiratban sem.


A kutatók két hétig nyomonkövettek nagyjából 1100 amerikai és angol felnőttet, beleértve 240 ikerpárt. Megfigyelték a vizsgáltak vércukor-, inzulin- és zsír szintéjét, miután előzőleg elkészített ételeket, például muffint ettek és glükóz tartalmú italt ittak, vizsgálták a belükben élő mikrobákat illetve monitorozták az alvásukat és edzésüket is. Azok az élelmiszerek, amelyek egy személy vércukor- illetve zsírszintjét megemelték, nem feltételnül tették ugyanezt a másik személynél, még akkor sem, ha ikrek voltak. Szervezetük különbözően reagált azonos élelmiszerre.


Ismerős, nem? 🙂 Ez az anyagcsere tipizálás elve. Egyfajta élelmiszer (jelen esetben quiche) négyféleképpen elkészítve … négy különbőzö méretben. Nem ugyanazok a fő összetevők, nem ugyanazok a mennyiségek. Nincsenek grammok. Nem kell méregetni. Ez a rendszer nem arról szól, hanem rólad, és a szervezeteddal való kapcsolatodról, az önmagaddal való kommunikációról.

OLVASNÁL MÉG?

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

A bűnős alumínium fólia

Ha főzéshez, sütéshez használsz alumínium fóliát, számolj vele, hogy megemelheti az ételek nehézfém szennyezettségét, alumínium tartalmát. Kutatások kimutatták, hogy az

ELOLVASOM