Csokis puffasztott amaránt
Biztosan emlékeztek régről – bár szerintem még most is lehet kapni – a puffasztott rizses csokira. No, hát én azt szeretettel eszegettem úgy 20 évvel ezelőtt még.
Gondoltam egyet és megcsináltam a táplálkozási típusomnak megfelelő puffasztott gabonás csoki korongokat. Ennél egyszerűbb nasi recept tényleg a világon nincs szerintem. Igazából nem is recept, mert olyan egyszerű, de leírom, hátha valaki kedvet kap.
Vettem egy zacskó puffasztott amarántot. Itt figyeljetek rá, nálam a puffasztott az puffasztott (mint a kukorica a moziban), és nem arra az extrudált lapkára gondolok, amit még sokan előszeretettel esznek napi szinten.
További hozzávaló egy tábla 85 %-os étcsokoládé, melyet gőz felett megolvasztottam. Beleöntöttem apránként a puffasztott amarántot, nagyjából annyit, hogy maradjon még elegendő csoki, ami összefogja a szemeket és kanál illetve a vizes kezem segítségével korongokat formáztam egy sütőpapíros tányérra. A formázás utána hűtőbe tettem dermedni, hogy összeálljon. A tetejére a fagyasztóból kivett szedret tettem.
Ennyi, már lehet is enni!