Gluténmentes csoki csoda

Ha tetszik, oszd meg másokkal is:

Facebook
X
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Threads
Skype

Csokis puffasztott amaránt

Biztosan emlékeztek régről – bár szerintem még most is lehet kapni – a puffasztott rizses csokira. No, hát én azt szeretettel eszegettem úgy 20 évvel ezelőtt még. 

Gondoltam egyet és megcsináltam a táplálkozási típusomnak megfelelő puffasztott gabonás csoki korongokat. Ennél egyszerűbb nasi recept tényleg a világon nincs szerintem. Igazából nem is recept, mert olyan egyszerű, de leírom, hátha valaki kedvet kap.

Vettem egy zacskó puffasztott amarántot. Itt figyeljetek rá, nálam a puffasztott az puffasztott (mint a kukorica a moziban), és nem arra az extrudált lapkára gondolok, amit még sokan előszeretettel esznek napi szinten. 

További hozzávaló egy tábla 85 %-os étcsokoládé, melyet gőz felett megolvasztottam. Beleöntöttem apránként a puffasztott amarántot, nagyjából annyit, hogy maradjon még elegendő csoki, ami összefogja a szemeket és kanál illetve a vizes kezem segítségével korongokat formáztam egy sütőpapíros tányérra. A formázás utána hűtőbe tettem dermedni, hogy összeálljon.  A tetejére a fagyasztóból kivett szedret tettem. 

Ennyi, már lehet is enni!

OLVASNÁL MÉG?

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Ösztrogéndominancia

Az ösztrogén a szépség és a nőiesség hormonja Az ösztrogén kifejezés gyűjtőfogalom, valójában több mint 30 féle hormont takar.  Hatása:

ELOLVASOM