A csíráztatás legegyszerűbb módja

Ha tetszik, oszd meg másokkal is:

Facebook
X
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Threads
Skype

Az első házi csírám

Rohadtul meguntam, hogy a környéket tűvé kell tenni, ha csírát akarok enni. Márpedig az én szegényes táplálkozási típusomnak a mentsvárai a csírák. Ezért vasárnap felkerekedtem és vettem magokat. Korábban már kacérkodtam egy módszerrel, de megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy abból bármi is lesz. Viszont miután a vendégem megerősített, hogy tuti fogyasztható csírák lesznek azzal a módszerrel, így belevágtam. Egy befőttes üveggel, szűrővel, szűrt vízzel és a magokkal. Retekkel kezdtem és íme ez lett belőle. Kifejezetten elégedett vagyok az eredménnyel.

A zsenge csírák fogyasztásakor megkapjuk azt az erőt, amit saját növekedésükre használnának fel. Egy rendkívüli támogatást jelentenek szervezetünknek, csodálatos szaporító ételek. Képesek megújítani a kimerült ivarszerveket illetve felfrissíteni a szülés után a kismamákat (azt már egyszer írtam szerintem, hogy várandósság alatt viszont ne fogyasszuk). Szülés után visszaállítják az eredeti szintre a mellékvese, a pajzsmirigy és az egész belső elválasztású mirigyrendszer hormontermelését.

💚Érzelmi támogatás💚 ők a remény apró kis hírnökei, gyászos hangulatunkban számíthatunk rájuk. Aki magokat ültet, mindig új életeket, új lehetőségeket segít világra. 🙏

Korábban már írtam a csírákról, az ide kattintva olvashatjátok.

És akkor a nagy kérdés, hogyan készítettem el otthon. 

Hozzávalók:

– bio mag (retekmag csíráztatásra az elnevezése), ezt egy bio boltban vettem, szinte már az összesben lehet kapni

– egy 750 ml-es befőttes üveg

– szűrt víz (de simával is lehet)

– szűrő vagy ha van otthon nektek szűrős kupak az üvegre, ami rácsavarható, az a legjobb szerintem

Az üvegbe kanalaztam 4 evőkanálnyi magot, felöntöttem vízzel és egy éjszakát hagytam állni. Reggel az volt az első, hogy leöblítettem. Az üvegre fordítottam egy szűrőt (apró legyen a szűrőn a lyuk) és így leöntöttem róla a vizet. Ezután megint felöntöttem vízzel, de ezt már azonnal le is öblítettem, annyira, hogy alig maradjon víz a magokon. A magokat óvatosan egy hosszabb kanállal elhelyeztem az üveg oldalán és alján, hogy ne legyen egymáson annyi mag. Az öblítést egy nap háromszor eljátszottam – reggel, délután és este- három napon keresztül. A harmadik nap estéjére már fogyasztható nagyságúra nőttek a csírák. Napközben nem fényes helyen tároltam, vagy nem érte közvetlen napfény. A konyhapult egyik szegletében tároltam, az üvegre csak ráborítottam a szűrőt. 

OLVASNÁL MÉG?

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Izotóniás ital

A hosszabb túráinkon a camelback-be (víztasak) tesszük a sima vizet és külön kulacsba készítjük az izotóniás italt. Nálunk most cocos-iso

ELOLVASOM

Májas húskenyér

Instagram oldalamon rengeteget írtam már a májfogyasztásról. Aki szeretné, nézegesse nyugodtan a posztokat. Most az egyik kedvenc receptünket osztjuk meg

ELOLVASOM