Áfonyás-levendulás torta

Ha tetszik, oszd meg másokkal is:

Facebook
X
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Threads
Skype

Nyers, sütés nélküli, könnyen elkészíthető és igen különleges torta.

Ez nem a Te recepted, ha:

– nem szereted vagy nem eszel datolyát és magvakat

– nem szereted a különleges ízt

– nem szereted az újdonságokat

-nem szereted a természetes alapanyogat

Ha ezek túl tudsz lendülni, akkor íme a recept

Hozzávalók a „tésztához”

    – egy bögre mandula vagy kesudió (svéd bútorgyáros bögrével mértem)

    -3/4 bögre magozott datolya

    – kevés víz

Hozzávalók a krémhez

    – két db érett avokádó (mag és héj nélkül)

    – egy dl kókusztejszín

    – 3/4 bögre olvasztott kókuszzsír

    – 20 dkg megmosott áfonya

    – 10 szál levendula virág (a szárról lemorzsolt virág)

    – pár csepp citrom vagy lime

Elkészítés menete

    Az alap hozzávalóit aprítógépbe tesszük, összekeverjük. Egy 20 cm átmérőjű formát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát (én vizes kézzel     szoktam) jól belenyomkodjuk. A krémhez valókat szintén a gépbe tesszük. Az avokádóval kezdjük, habosra keverjük, majd mehet bele a többi     hozzávaló. Miután jól elkevertük, az alapra öntjük a masszát és a tetejét pár szem áfonyával díszítjük. Hűtőbe tesszük és pár órát pihentetjük,     utána szeletelhető.

Ha elkészíted küldesz nekem egy visszajelzést? A fotókat az alábbi e-mail címre tudjátok küldeni: emese.msofitness@gmail.com vagy instagramra ha feltöltöd, használd kérlek a @msofitness hashtaget.

OLVASNÁL MÉG?

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Kenyér nélküli reggeli

Zöldbanán lisztes lepény Gyerekkori kedvenc reggelim, annak idején a nővéremnek kellett csinálnia kb. minden nap. Most is ezt eszem, némi

ELOLVASOM