Nyers, sütés nélküli, könnyen elkészíthető és igen különleges torta.
Ez nem a Te recepted, ha:
– nem szereted vagy nem eszel datolyát és magvakat
– nem szereted a különleges ízt
– nem szereted az újdonságokat
-nem szereted a természetes alapanyogat
Ha ezek túl tudsz lendülni, akkor íme a recept
Hozzávalók a „tésztához”
– egy bögre mandula vagy kesudió (svéd bútorgyáros bögrével mértem)
-3/4 bögre magozott datolya
– kevés víz
Hozzávalók a krémhez
– két db érett avokádó (mag és héj nélkül)
– egy dl kókusztejszín
– 3/4 bögre olvasztott kókuszzsír
– 20 dkg megmosott áfonya
– 10 szál levendula virág (a szárról lemorzsolt virág)
– pár csepp citrom vagy lime
Elkészítés menete
Az alap hozzávalóit aprítógépbe tesszük, összekeverjük. Egy 20 cm átmérőjű formát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát (én vizes kézzel szoktam) jól belenyomkodjuk. A krémhez valókat szintén a gépbe tesszük. Az avokádóval kezdjük, habosra keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Miután jól elkevertük, az alapra öntjük a masszát és a tetejét pár szem áfonyával díszítjük. Hűtőbe tesszük és pár órát pihentetjük, utána szeletelhető.
Ha elkészíted küldesz nekem egy visszajelzést? A fotókat az alábbi e-mail címre tudjátok küldeni: emese.msofitness@gmail.com vagy instagramra ha feltöltöd, használd kérlek a @msofitness hashtaget.
