Összeszedtem Nektek néhány kedvenc húsvéti receptet!
Répa golyók
– 1 pucolt sárgarépa lereszelve
– ízlés szerint darált dió
– 1 púpos evőkanál mogyoróvaj
– 1 kiskanál méz
– 1 csepp fahéj olaj
Az egészet villával összekevertem, vizes kézzel golyókat gyúrtam és hűtőbe tettem pihentetni. Ízlés szerint a hűtés után olvasztott csokiba mártható!
Répa kuglóf
Hozzávalók 6db mini kuglófhoz:
– 2 pucolt sárgarépa lereszelve
– fél banán
– 2 evőkanál zöld banán liszt
– egy lapos evőkanál méz
– egy csepp fahéj (belső fogyasztásra alkalmas) vagy sima őrölt fahéj
Az egészet villával pépesítettem, formába tettem és 180 fokon 20 percet sütöttem. Utána olvasztott csokival lecsurgattam (opcionális) és darált dióval megszórtam.
Citrusos mini kuglófok
Hozzávalók:
– 2 evőkanál zabliszt
– 2 evőkanál növényi fehérje por
– pici sütőpor
– 3 evőkanál narancsos granola*
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír*
3 evőkanál kókuszjoghurt*
1 egész tojás
A – és * hozzávalókat külön összekeverjük, utána belecseppentünk 2 csepp narancsos (belső fogyasztásra alkalmas illóolajat) majd utána jól összedolgozzuk és formába tesszük. A fenti mennyiségből 5 db mini kuglóf lett. Előmelegített sütőbe tesszük és pár percig sütjük. Ez sütőtől függ, nagyjából 5 perc.
Lekváros tekercs
6 tojást szétválasztottam. A fehérjét pici sóval kemény habbá vertem. A sárgáját két lapos evőkanál mézzel habosra kevertem, majd hozzászitáltam 12 dkg rizslisztet és egy csomag sütőport. Sütőpapíros tepsibe tettem és előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 15 percet sütöttem. Amint megsült, vizes konyharuhával feltekertem és hagytam kihűlni. Utána kigörgettem és megkentem lekvárral. Én eper lekvárt használtam – ami inkább dzsem, mert eper lett felfőzve dzsem fixálóval. Utána visszatekertem, hagytam picit állni és felszeleteltem.
Töltelék:
30 dkg kókuszjoghurtba tettem 2 lapos evőkanál mézet, 4 csepp szegfűszeg illóolajat (belső fogyasztásra alkalmas) és egy nagy marék epret felszeletelve. 6 evőkanál étkezési zselatint fél dl forró vízben elkevertem, hozzáadtam még további fél dl vizet, ráöntöttem a joghurtos masszára, majd jól elkevertem.Egy üvegtálat kibéleltem folpackkal, majd a felszeletelt tekerccsel és beleöntöttem a túrós masszát, a tetejét (ami utána a süti alja lesz) befedtem még tekerccsel. Ráhajtogattam a folpackot és betettem a hűtőbe dermedni kb. 5 órára. Egy tányért ráborítottam az üvegtálra, leszedtem a fóliát és már is szeletelhető lett.Variálhatjátok, ahogy szeretnétek (más liszttel, más gyümölccsel)
Citromos csokitorta
Komplett recept videóval itt érhető el.
After eight golyó
Hozzávalók:
– 1 db nagy alma reszelve (kb 20 dkg)
– 5 dkg gluténmentes zabpehely
– 5 dkg fehérje por (vagy helyette zabpehely)
– 3 dkg kókuszreszelék
– ha nem édes az alma akkor egy evőkanál méz
– 1 púpos evőkanál ízesítetlen kakaópor
– 2 csepp menta olaj (ami belsőleg fogyasztható)
Ha nem elég lédús az alma pici víz mehet bele. Golyókat formálunk és
– meghempergetjük kókuszreszelékbe
– vagy darált dióba
– esetleg olvasztott étcsokiba
Az olajak beszerezhetőek ide kattintva.
Esetleges regisztrációnál az alábbi „member ID”-val tudsz regisztrálni: 22130019