Gluténmentes, fehérjedús házi tészta

Ha tetszik, oszd meg másokkal is:

Facebook
X
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Threads
Skype

Sokan vagyunk gyors égetésű táplálkozási típussal rendelkezők, viszont a tésztákat is imádjuk. Egyik legjobb választás a hüvelyesekből készült tészta, hiszen, ahogy előző bejegyzésemben írtam, a hüvelyesek egyik lábbal fehérjék, másik lábbal szénhidrátok.

Most a tésztát csicseriborsó lisztből készítettem.

Egy viszonylag drágább bio, teljeskiőrlésű,  hiper-szuper lisztet hasznàltam és így a 3 adagnyi tészta 444,00 HUF-ba került + az idő míg eljészítettem de az max 15 perc volt.

Sárgaborsólisztből fele ennyibe kerül. Segíteni próbàlok nektek, tudom mennyien vagytok – beleértve magamat is – tésztásak, viszont hajlamosak vagytok túlzásba esni a gabonákat illetően.


🍝 20 dkg csicseriborsóliszt + 2 tojás + fűszerek
🍝 húsgolyó – pulykahús, hagyma, fűszerek, kevés a fenti lisztből, kókuszzsírban megsütve
🍝natúr krémsajt az @apisfarmandmore -tól felhigítva, zöldfűszerekkel

10 dkg liszthez adok egy tojást, fűszerezem, jól összegyúrom és fél órára hűtőbe teszem pihentetni. Utána vékonyra kinyújtom és olyan formára szeletelem (én pizza szeletelőt használok hozzá) amilyenre éppen kedvem tartja. A múltkor lasagne lapok készültek belőle, azt itt tudjátok megnézni GLUTÉNMENTES házi lasagne tészta

                                        Próbáljátok ki, eddig még senki sem csalódott benne 🙂

OLVASNÁL MÉG?

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Triplex Training

A TripleX Training® 3 lépcsős programja az alapoktól építi fel újra a helyes mozgásmintákat. Első lépcső A gerinc működését, stabilitását

ELOLVASOM