Ezt a receptet először kettő éve készítettem el. Emlékszem meleg, nyári nap volt. Ilyenkor szinte mindenki a fanyar, hűsítő ízekre vágyik. Ha ezzel Te is így vagy, akkor ez a Te recepted lesz. Ha valami brutál édes dologra vágysz, akkor ezt a receptet felejtsd el! És válaszd a csokis verzióját.
Az a nagyszerű ezekben a receptekben, hogy pici fantáziával ízlés szerint variálhatod. Tehát az alapja ugyanaz, mint a csokitornának, vagy a levendulásnak. Sőt az alapot azon belül is variálhatod, datolya plusz mandula/kesudió vagy akár sima dió.
Hozzávalók a „tésztához”
– egy bögre mandula vagy kesudió (svéd bútorgyáros bögrével mértem)
-3/4 bögre magozott datolya
– kevés víz
Hozzávalók a krémhez
– két db érett avokádó (mag és héj nélkül)
– egy dl kókusztejszín
– 3/4 bögre olvasztott kókuszzsír
– 1/3 bögre facsart lime
– 3 evőkanál méz
– vanilía kikapart belseje
– kevés magnéziummal dúsított só
Ha elkészíted küldesz nekem egy visszajelzést? A fotókat az alábbi e-mail címre tudjátok küldeni: emese.msofitness@gmail.com vagy instagramra ha feltöltöd, használd kérlek a @msofitness hashtaget.
