Én valahogy a cukkínit párolva nem szeretem. Inkább eszem nyersen, vagy elkészítem más formában. Most röszti készült belőle.
Hozzávalók:
– egy cukkini
– egy egész tojás
– 3 evőkanál tökmagliszt
– pici só
– zúzott rozmaring
– kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés menete:
A cukkinit megmostam, majd lereszeltem és besózva állni hagytam nagyjából fél órát. Miután levet eresztett, jól kinyomkodtam, összekevertem a liszttel, a tojással és a rozmaringgal. Egy mini serpenyőbe zsírt hevítettem és mindkét oldalát a lepénynek készre sütöttem. Nagyobb serpenyőben is szoktam készíteni, akkor tálalásnál cikkekre vágom és nem ilyen tenyérnyi korong lesz belőle.
Vegyes típusnak, főleg aki pajzsmirigy problémàval küzd, ez fantasztikus kombó! Lila káposzta, cukkini röszti, kakukkfű .. 🤗 nekem ugye ez semleges, úgyhogy ez nálam ma egy #cheetday. Szénhidrátnak pedig a halat kell lecserélni. A lila káposzta a növényi színanyagok piramisànak a csúcsán helyezkedik el, ami a pigmentjeink betegség elleni harcképességét illeti. A benne lévő kén viszi át a májba azokat a pigmenteket, amelyek hatalmas könnyebbséget jelentenek a májnak – az egyik legerősebb májfiatalító tápanyag.
Ha elkészíted küldesz nekem egy visszajelzést? A fotókat az alábbi e-mail címre tudjátok küldeni: emese.msofitness@gmail.com vagy instagramra ha feltöltöd, használd kérlek a @msofitness hashtaget.