Hétvégén szülinapozás volt nálunk. A főzés sosem hárul egy emberre, mindenki kiveszi a részét az elkészítésben. A húst most anyu pácolta, nálunk készült a kemencében, a répa salátát a sógorom készítette (reszelt répa, házi majonéz, mazsola) a karfiolt pedig nekem jutott.
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, előfőztem (arról, hogy emésztését mivel tudjátok segíteni, már készült bejegyzésem, itt tudjátok olvasni), majd lecsepegtettem a vizet. Egy tálkában összekevertem olívaolajat, kakukkfüvet és reszelt parmezánt. A rózsákat sütőpapírra helyeztem, egyenként bekentem őket az olajos öntettel és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöttem (ez sütőnként lehet eltérő, addig süssük, amíg szép barna nem lesz a sajt a tetején).
Ha elkészíted küldesz nekem egy visszajelzést? A fotókat az alábbi e-mail címre tudjátok küldeni: emese.msofitness@gmail.com vagy instagramra ha feltöltöd, használd kérlek a @msofitness hashtaget.