Hogy mi? Igen jól olvastad. Avokádós csokitorta. Akárhova vittem vendégségbe, nagy sikert arattam vele. Ha nem szereted az avokádót, de enni szeretnéd, mindenképp próbáld ki ezt a receptet. Ezt még az is habzsolta, aki amúgy nem szereti az avokádót.
Hozzávalók a „tésztához”
– egy bögre mandula vagy kesudió (svéd bútorgyáros bögrével mértem)
-3/4 bögre magozott datolya
– kevés víz
Hozzávalók a krémhez
– két db érett avokádó (mag és héj nélkül)
– egy dl kókusztejszín
– 3/4 bögre olvasztott kókuszzsír – 4 evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor
– 2 evőkanál méz
– ízlés szerint 85-os darabolt étcsokoládé
– a tetejére kókuszchips
Elkészítés menete
Az alap hozzávalóit aprítógépbe tesszük, összekeverjük. Egy 20 cm átmérőjű formát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát (én vizes kézzel szoktam) jól belenyomkodjuk. A krémhez valókat szintén a gépbe tesszük. Az avokádóval kezdjük, habosra keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Miután jól elkevertük, az alapra öntjük a masszát és a tetejét kókuszchipsszel díszítjük. Hűtőbe tesszük és pár órát pihentetjük, utána szeletelhető.
Ha elkészíted küldesz nekem egy visszajelzést? A fotókat az alábbi e-mail címre tudjátok küldeni: emese.msofitness@gmail.com vagy instagramra ha feltöltöd, használd kérlek a @msofitness hashtaget.
Amint látjátok kaptam már számos fotót, amit ezúton is köszönök, ez egy bevált recept már sokatoknál.
Tudtad, hogy megcsináltam áfonyás-levendulás verzióban is? Annak a receptjét itt találod Áfonyás-levendulás torta
