Ti küldtétek
Ti küldtétek
Ezt kaptam kollagén témában, olvassátok 🧐
“Először is:
nagyon köszönöm az ötletet. Nagyon hálás vagyok Neked, hogy amikor én
már rég feladom, hogy ez az állapot se lesz jobb, te nyitva tartod a
szemed, figyelsz és ellátsz tanácsokkal. Tényleg köszönöm. 🙏 Mikor
mondtad, hogy próbáljuk ki a hosszan főzött húslevest, nem is mertem
gondolni, hogy ennyire hatásos lesz. Nekem két hét kellett a
változáshoz, de a második héten napról napra jobb volt. Első és
legszembetűnőbb eredmény az állandó térd-, váll-, csuklófájdalom
megszűnése volt. Ezzel együtt napról napra jobb lett az ízületi
mobilitásom, ez a csuklómon a leginkább észrevehető: már talajon is
tudok fekvőzni. (Ez az elmúlt több, mint fél évben legfeljebb a falnál
mehetett.) De jó érzés, hogy már nem ropog, pattog minden porcikám
bemelegítésnél vagy nyújtásnál. Ami a leves elkészítését illeti, én még
16 órán keresztül nem tudtam főzni, 12-14 órát viszont mindig. Ez egy
nap a hétvégéből, ami időre igen, sok, de energiabefektetés
szempontjából viszont szinte semmi, mert csak figyelni kell,
ellenőrizni, néha megkavarni, az elején a tisztogatni. A magam részéről
én nem bonyolítom túl a dolgot, egyszerűen felrakom a csontot és a húsit
főni. Ezt szoktam variálni, mert van, hogy sertés, van, hogy marha
csontból készítem, mikor mit ajánlanak (vagy van). A húst is váltogatom:
vagy csirke, vagy marha. Abból a szempontból is nagyon jó, hogy napi
egy étkezésem biztos fixen a leves, tehát szombaton nagyjából 4 napra
előre megfőzök egy étkezésre. Unalmas sem lesz, mert a végén több adagra
szedem őket, és picit variálok a fűszerekkel. Pl. van, amit pici csípős
paprikával pikánsabbá teszek. Én mindenesetre mindenkinek merem
ajánlani, annak is, akinek már fáj valamije, és annak is, aki szeretné
megelőzni az ízületi bántalmak kialakulását. Egyszerű, anyagilag sem
megterhelő és sokkal természetesebb gyógyulási, javulási lehetőséget
kínál, mint a gyógyszerek. ☺”