A TripleX Training® 3 lépcsős programja az alapoktól építi fel újra a helyes mozgásmintákat.

Első lépcső

A gerinc működését, stabilitását befolyásoló ízületek, területek mobilizálása

Ha egy ízület nem kellőképpen mobil, egy másik ízület vagy éppen a gerinc próbálja a kieső mobilitást pótolni. Ez a kompenzáló mozgás észrevétlenül írja át az idegrendszerben a helyes mozgásmintákat. A téves minták pedig, mint egy nem megfelelően elhelyezett alkatrész egy gépben, előbb-utóbb károsítják az ízületeket, többek között a gerinc ízületeit is, ami már egyenes út a fájdalomhoz.

Második lépcső

A lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációja

A derék és medence körüli izomzat feladata, hogy a mindennapi és sportmozgásaink során csakúgy, mint a váratlan helyzetekben stabilan tartsák a törzset, a csigolyák nemkívánatos elmozdulásainak megakadályozására. A tréning ezen részének a célja nem az izmok erősítése, hanem az idegrendszeri szabályozás újraprogramozása. A mozgásos „szoftver” újratervezésével biztosíjtuk, hogy gerincünk biztonságban legyen minden pillanatban.

Harmadik lépcső

A helyes mozgásminták (újra)tanítása

Ha minden terület felszabadult a gátlás alól és a stabilitás is teljes, indulhat a helyes mozgásminták kialakítása és begyakorlása. Ezek a mindennapi életből vett minták „tornatermi” változatai, mellyel felkészítjük a testet arra, hogy a jövőben már minden egyes mozdulatunk gerincbarát és egészséges legyen, fájdalommentes, teljes életet élhessünk.

A program 15 héten át személyes jelenlétet igényel. 

A következő program pontos indulásáról és a részletekről érdeklődj az alábbi e-mailen: emese.msofitness@gmail.com

TripleX Elite Trainer minősítésben várlak szeretettel a programon!


TipleX trénerként volt lehetőségem egy TripleX Drill órát tartani AZ ORSZÁG GERINCTORNÁJA rendezvényen. A videó még jelenleg is elérhető, ajánlom figyelmedbe az alábbi linken:

TripleX Drill - Szabados Emese TripleX trénerrel


Itt pedig egy 10 perces TripleX mobilizációs tréninget találtok


Triplex Training hivatalos weboldala