ANYAGCSERE TIPIZÁLÁS az eredeti metódus (William L. Wolcott)  alapján


Az anyagcsere típus alapján meghatározott étrend a legegyedibb a manapság létező táplálkozási rendszerek körében. Genetikailag mindannyian különbözőek vagyunk, ezért különböző étrendekre van szükségünk, mindenkinek egyedülálló táplálkozási igénye is van.  Miközben valakinek a zöldség, a gyümölcs, a gabona, alacsony zsírtartalmú ételek vagy kevés zsír elégíti ki az igényét, addig más ember a sok fehérjétől, kevés zöldségtől és még kevesebb gabonától virágzik.

Már a 60-as és 70-es években tudósok és orvosok vettek részt számos, az egyéni táplálkozás legkülönfélébb megközelítését célzó kutatásokban. A kutatásokban vezető szerepe volt Dr. Watsonnak és Dr. Kelleynek, azonban mindketten különböző eredményekhez jutottak.  A két megközelítést William L. Wolcottnak sikerült egyesítenie a 80-as években és megalkotta a Metabolic Typingot, azaz az anyagcseretípus tanát.

Manapság egy kifinomult rendszer, amelyet orvosok, táplálkozás tudósok, táplálkozás tanácsadók alkalmaznak a jólét növelése érdekében. Ha szervezetünk megkapja a tökéletes működéséhez szükséges élelmiszereket, akkor számos pozitív tulajdonságot biztosít nekünk, úgy, mint egészség, életerő, hatékonyság, jó hangulat, nyugodt alvás, optimális testsúly.

     Szervezetünknek nem csak különböző tápanyagokra (fehérje, zsír, szénhidrát) van szüksége, hanem nagyon fontos a tápanyagok megfelelő eloszlása. Az anyagcsere tipizálást ez különíti el mást étrendektől és ez a sikerének a kulcsa.

Bővebb információért keress nyugodtan az alábbi e-mail címen: emese@msofitness.hu

A szolgáltatást a webshopban is megtalálod